Lichaamsfluisteraar – Lichaamscoaching

Bart Denys is opgeleid tot kinesitherapeut en heeft meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van mensen met allerlei klachten, die elders vaak geen hulp vonden. Gaandeweg ontwikkelde hij een eigen manier van werken, die gebaseerd is op zijn ervaring en een unieke integratie van de verschillende technieken die hij bestudeerde.
Bart: 'In het lichaam is een bijzondere en natuurlijke intelligentie aanwezig. Hoe intenser je je lichaam gebruikt hoe vaker het nodig is je lichaam weer af te stemmen op deze intelligentie. Het is een beetje als het stemmen van een instrument... Als je klachten ondervindt is het bijzonder belangrijk je lichaam opnieuw te aligneren, zodat alle delen weer als één geheel samen kunnen werken. Op die manier kan een letsel ook makkelijker herstellen.'
Mensen die bij Bart Denys langsgaan ervaren naast het verbeteren of herstellen van hun klachten een diepere rust in zichzelf, zijn meer ontspannen, kunnen meer genieten van het leven en hebben minder last van pijn, stress en emoties. De technieken waar hij gebruik van maakt zijn gebaseerd op zowel westerse als oosterse vormen van massage, de Feldenkrais methode, acupunctuur, shiatsu, chi nei tsang, cranio-sacrale therapie, viscerale therapie, neuromusculaire therapie, taichi en yoga. Maar de echte magie zit in zijn intuïtieve kwaliteit om zich precies af te kunnen stemmen op elk individu. Op de een of andere manier is hij in staat om te luisteren met zijn vingers en handen, en voelt hij wat er leeft in je spieren, je gewrichten, je organen... Als lichaamsfluisteraar voelt hij haarfijn aan welke impulsen jouw lichaam nodig heeft om opnieuw soepel, krachtig en vitaal te zijn.

Leave a Reply