Reiki

Het Traditionele systeem van Usui

Reiki werd ontdekt in oude tibetaanse geschriften door Usui, vandaar het gelijknamige systeem van helen waarvan hij de grondlegger is. Hij werkte jarenlang als healer en genezer in Japan. Later werden door hem andere healers en Reikimasters opgeleid die het systeem verspreiden, waarna het Westen langzamerhand met Reiki in contact kwam.

Traditionele Reiki is eenvoudig en eenvoudig aan te leren, ook aan kinderen. Via een goede Reikimaster word je ingewijd en kan iedereen kanaal worden van deze kosmische energie. Intussen is een ware cocktail ontstaan van richtingen en systemen, waarvan de bekendste zijn Seichem, Tera Mai, Rainbow Reiki.

Uiteraard heb je de mogelijkheid om andere systemen te beoefenen en combineren met jouw eigengemaakte techniek en zodoende toch de traditie te behouden als basis. Het is aan te raden hierin jouw intuïtie of innerlijke gids te volgen en je goed te informeren.

Reikibehandeling 

Reiki combineren

Reikibehandelingen kunnen perfect worden gecombineerd met elke andere therapie of geneeswijze, zoals aromatherapie, edelsteentherapie, homeopatische massage,etc.

Reiki optimaliseert de goede werking van geneeskrachtige producten en de kwaliteit van voedsel en water wordt verbeterd. Ook kristallen en helende stenen kunnen worden opgeladen via Reiki-energie en kunnen tevens geprogrameerd worden voor hun specifieke taak.

Reiki en zuivering

Reiki kan alles zuiveren van negatieve en belastende energieën zoals in huizen, ruimten, voorwerpen, enz.

Men kan Reiki met de symbolen van de 2e graad gebruiken in combinatie met andere positieve en liefdevolle rituelen en tools.

Hierbij aanbevolen zijn het gebruik van wierook of harsen, smudgesticks, specifieke kaarsen, kristallen en helende stenen en meer.

Aanbevolen boeken zijn: De mooiste Reikitechnieken Werken met wierook van Erna Droesbeke en veel meer

Aan te bevelen zijn ook de ondersteuning van  mantra's en gebeden klankschalen drums enz.

Reiki-energie en Liefde

Ervaar dat je liefde bent. Reiki helpt ons de kracht van liefde te ervaren voor onszelf en alles wat leeft. Het ondersteunt ons op het pad van onze zelfverwezenlijking. Wanneer je van jezelf kunt houden zoals je bent, straal je dit uit naar jouw omgeving. Daardoor voelen mensen en dieren zich veilig en stellen zich meer open voor de helende kracht van Reiki en het Hart van Reiki kan enkel via het hart vertaald en versterkt worden. Hoe meer je één wordt met liefde des te krachtiger het genezende, harmonische en verzachtende energie door jou stroomt. 

Reiki en Religie

Reiki is geen religie en niet verbonden aan een bepaald geloofssysteem. Maar men kan vanuit elke religieuze strekking met Reiki werken. Men kan vrij elke godheid, engel, heilige of opgevaren Meester aanspreken om de Reikibehandeling te ondersteunen met respect naar de ontvanger.

Reiki is een eeuwenoude kunst van helen

Het traditionele Usui-systeem van Reiki healing onderwijst de techniek en maakt mensen kanaal van deze universele levenskracht. Reiki heeft een andere trillingsfrequentie dan de verder bestaande helende energieën. Elke healer, zelfs met een heel sterk helend vermogen, zou baat hebben van een Reiki-initiatie.

Reiki is een intelligente energie die precies weet waar zich negatieve energie bevindt en wat het moet doen om te helen, waardoor zelfs beginnende beoefenaars zonder probleem op de juiste manier met Reikikunnen een behandeling geven.

Het werkt in op het fijnstoffelijke energiesysteem en verandert daar de trilling. Alle negatieve energie wordt getransformeerd door deze helende energie, waardoor deze positieve kracht de gezondheid herstelt en bevordert. Het is een voedende kracht die ons lichaam en de organen helpt te herstellen en hun functie ondersteunt.

Op een dieper niveau kan Reiki het onderbewustzijn van een mens herprogrammeren, hetgeen ook vaak geschiedt. Negatieve gedachten, gevoelens en herinneringen worden daardoor losgelaten en karma kan in evenwicht gebracht worden. De oorzaak wordt daardoor geheeld en een duurzame genezing kan worden bereikt. 

De 5 Reiki Principes

Reiki heeft geen regels, maar het gebruik van de 5 Reiki principes is wel heel belangrijk en ideaal om er jouw dag mee te starten:

Juist Vandaag:

1.Zal ik dankbaar zijn 2.Zal ik me geen zorgen maken 3.Zal ik me niet boos maken 4.Zal ik mijn werk eerlijk doen 5.Zal ik liefde en respect tonen voor elk levend wezen

Deze positieve affirmaties kunnen elke dag bijdragen om een goede Reiki beoefenaar te worden.  Ze ondersteunen ons om liefdevoller in het leven te staan.

Reiki inwijdingen

De 3 graden van Reiki

Leave a Reply