Kruiden

In dit dossier zullen de verschillende kruiden uitgebreid aan bod komen. U vindt telkens informatie over:
  • het kweken van de kruiden,
  • de oogst van ieder kruid,
  • belangrijkste werkzame stoffen,
  • toepassing van de kruiden in de keuken,
  • enz...
Van volgende kruiden kunt u de eigenschappen reeds terugvinden:
  • Absint – Alsem (Artemisia Absinthium)
  • Agrimonie (Agrimonia eupatoria)
  • Akkerhoningklaver (Melilotus Officinalis)
  • Alant (Inula Helenium)
  • Anijs (Pimpinella Anisum)
  • Appelboom (Pirus malus)
  • Artisjok (Cynara Scolymus)
  • Baardmos (Usnea Barbata)
  • Basilicum - Bazielkruid (Ocimum basilicum)
  • Beredruif (Arctostaphylos Uva-Ursi)
  • Bonekruid – Scharenkruid (Satureia Hortensis)
  • Borage – Bernagie (Borago officinalis)
  • Breukkruid (Caryophyllaceae)
  • Cichorei (Cichorium Intybus)
  • Citroenmelisse-Citroenkruid (Melissa Officinalis)